Ľúbenie, súženie - Fontane, Theodor: 1819-1898 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1976)
Vzťah "priemerného člena tzv. hornej vrstvy spoločnosti" baróna Botha von Rienäckera k prostému dievčaťu z najchudobnejšej vrstvy - autor ukazuje problémy zblíženia dvoch ľudí oddelených triednou bariérou...