Ľúbenie, súženie - Fontane, Theodor: 1819-1898; Silnická, Oľga: 1961- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1976)
Vzťah "priemerného člena tzv. hornej vrstvy spoločnosti" baróna Botha von Rienäckera k prostému dievčaťu z najchudobnejšej vrstvy - autor ukazuje problémy zblíženia dvoch ľudí oddelených triednou bariérou...
Keywords: romány autorské; historické romány; 19. stor; realistické romány; romány o láske; Fontane, Theodor (bol nemecký spisovateľ, považovaný za literárného nástupcu Pruska a ako najvýznamnejších nemeckých predstaviteľov realizmu. * 30.12.1819 Neuruppin, Nemecko - 20.09.1898 Berlín, Nemecko); próza; nemecká literatúra - texty; Silnická, Oľga (slovenská odborná redaktorka čaeopisu Národná osveta, prekladateľka. * 10.10.1961 Slovensko -)