Hostinec kráľovnej Pedauky (La rôtisserie de la reine) - France, Anatole: 1844-1924; Števček, Ján: 1929-1996 (Tatran Bratislava, 1975)
O láske, mágii, náboženstve, Bratoch Rúžového kríža a iné zaujímavosti v tomto románe.
Keywords: romány autorské; France, Anatole, vlastným menom François-Anatole Thibaul (bol francúzsky básnik, novinár a spisovateľ. Získal Nobelovu cenu za literatúru v roku 1921. Nar. 16.04.1844 Paríž, Francúzsko - 12.10.1924 Tours, Francúzsko); historické romány; 19. stor; spoločenské romány; satirické romány; romány o láske; mágia; náboženstvo; próza; francúzska literatúra - texty; Števček, Ján (slovenský literárny vedec, kritik, esejista, scénárista, básnik. * 13.09.1929 Mýto pod Ďumbierom, Slovensko - 26.09.1996 Bratislava, Slovensko)