Učeníci Ježišovi - Frank, Leonard: 1934-1974 (Bojujúca kniha, 1960)
Od začiatku nás chytí za srdce osud hŕstky otrhaných detí, ktoré po druhej svetovej vojne medzi rumoviskami svojho mesta zakladajú Tajnú spoločnosť učeníkov Ježišových a pod heslom: "My vykonávatelia spravodlivosti berieme od bohatých, ktorí majú všetko, a dávame chudobným, ktorí nemajú nič," bojujú svojským spôsobom, plným detskej fantázie, za sociálnu spravodlivosť. A nielen za sociálnu spravodlivosť!