Učeníci Ježišovi - Frank, Leonard: 1934-1974 (Bratislava Slovenské vydavateľstvo politickej literatúry, 1960)
Od začiatku nás chytí za srdce osud hŕstky otrhaných detí, ktoré po druhej svetovej vojne medzi rumoviskami svojho mesta zakladajú Tajnú spoločnosť učeníkov Ježišových a pod heslom: "My vykonávatelia spravodlivosti berieme od bohatých, ktorí majú všetko, a dávame chudobným, ktorí nemajú nič," bojujú svojským spôsobom, plným detskej fantázie, za sociálnu spravodlivosť. A nielen za sociálnu spravodlivosť!
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; sociálne romány; povojnové romány; deti - povojnovej spoločnosti; próza; nemecká literatúra - texty