Miramar, s. r. o. - Brat, Roman: 1957- 1957-; Dobrík, Dodo; Bratová, Mária: 1958-; Štefánková, Mária: 1951- (Bratislava Slovart, 2010)
Román Miramar, s. r. o. tvoria tri zdanlivo samostatné celky, venované trom hlavným postavám, medzi ktorými prichádza k silnej vzájomnej interakcii. Zdanlivo jednoduchý príbeh o troch priateľoch, ktorí sa v minulosti rozhodli založiť spoločnú firmu, nadobúda spôsobom rozprávania nové dimenzie. Hlavný hrdina Tony, ktorý oberie svojich spoločníkov o všetok majetok, sa na začiatku príbehu ocitá bez peňazí a dokladov na Kube, kam ho ako akt pomsty dostanú prostredníctvom fiktívnej cestovnej kancelárie Miramar, s.r.o. jeho dvaja bývalí spoločníci. Ich úmysel zraziť hrebienok tomuto zloduchovi, trochu ho potrápiť, aby za svoje činy a zločiny aspoň symbolicky pykal, sa však zmení na tragédiu, s ktorou sa musia vedieť vyrovnať a ktorá sa v konečnom dôsledku obráti proti nim.
Obsah: Hra o všetko. Hra pokračuje. Hra sa končí.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; Brat, Roman (slovenský prozaik, scenárista, publicista a prekladateľ. Nar. 9.12.1957 Bratislava -); kriminálne romány; próza; slovenská literatúra - texty