Gramatika slovenčiny - Mistrík, Jozef: 1921-2000 (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 2003)
Gramatika je doplnkovou literatúrou pre žiakov stredných, vysokých škôl, zahraničných študentov, ale aj pre širokú verejnosť. Zároveň zahrňuje základy morfológie, syntaxe, pravopisu, výslovnosti a uplatnenie gramatických javov v texte a v komunikácii.