Život a dielo Ladislava Ťažkého: Materiály z vedeckého seminára, ktorý sa konal 18.03.1994 na Vysokej škole pedagogickej v Nitre - Červeňák, Andrej: 1932-2012; Obert, Viliam: 1940-2005; kolektív prispievateľov; Ťažký, Ladislav: 1924-2011 (Spolok slovenských spisovateľov - Fakulta humanitných vied VŠP Vysoká škola pedagogická, 1994)
Organizátori vedeckého seminára predkladajú tento zborník našej verejnosti ako kyticu úprímnej úcty - našej i čitateľskej verejnosti - spisovateľovi L. Ťažkému k jeho vzácnemu životnému jubileu.