Pokušení A-ZZ - Páral, Vladimír: 1932- (Melantrich, 1984)
Vedecko-fantastický román, odohrávajúci sa v 21. storočí v dobe kozmických letov na najvzdialenejšie planéty. Líči príbeh štvorčlennej skupiny pražských obyvateľov, ktorí boli vybraní na stretnutie s mimozemskými civilizáciami a dostávajú sa do dramatických situácií a skúšok morálnej odolnosti.