Případ doktora Karpety - Boček, Jaroslav: 1932-2003 (Erb - modrá řada, 1982)
Román o záhadnom zmiznutí šedesiatročného pražského lekára sa z pôvodnej detektívnej zápletky rozrastá v závažný príbeh o neznámej minulosti známeho človeka.