Dva zločiny : (Dos crimenes) - Ibargüengoitia, Jorge: 1928-1983 (Tvorba národov, 1988)
Za príťažlivým názvom knihy popredného mexického spisovateľa sa skrýva spoločenský román zo súčasného Mexika s kriminálnou zápletkou. Mladý inžinier Marcos Gonzáles uniká pred nespravodlivým obvinením z podpaľačstva a dostáva sa na vidiek k bohatému strýkovi, kde každý čaká na boháčovu smrť...