Posliedky za jeleňom škodníkom : (Ni san, ni java) - Horvat, Joža: 1915-2012 (Trofeje, 1971)
V románe sú spracované mnohé zážitky z poľovania na zver v nekonečných slavónskych lesoch, kde je rodisko typického slavónskeho jeleňa. Postavy tohto románu sú poľovníci, lesníci a zver. Poľovníci a milovníci prírody, ktorými je tento román predovšetkým určený, neoľutujú, keď si ho prečítajú, lebo im bude naozaj bohatým zdrojom užitočného poučenia a duševného pobavenia.