Athabasca : (Athabasca) - MacLean, Alistair Stuart: 1922-1987 (Naše vojsko, 1986)
Dej dobrodružného románu Athabasca sa točí okolo príťažlivého a aktuálnej témy - ťažby nafty. Dve mamutie naftové spoločnosti sú ohrozované a vydieranie neznámym gangom.