Neberte stopárov - Peters, Ellis: 1913-1995; Pargeter, Edith Mary: 1913-1995; Karovičová-Rybková, Katarína: 1951- (Bratislava Smena, 1983)
llis Peters je pseudonym anglickej spisovateľky Edith Mary Pargeter. Typický anglický detektívny príbeh, úsmevný, s neuveriteľnými zvratmi a prekvapeniami, s dvoma pôvabnými postavičkami Willom a Calli, s pestrou paletou anglických zločincov a žien okolo nich, s nočnými prenasledovaniami, bitkami, prestrelkami, trikmi, zradou, jednoducho so všetkým, čím oplývajú tradičnej anglickej detektívky.
Ilustr. na front.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; próza; Pargeter, Edith Mary, pseudonym: Ellis Peters; John Redfern; Jolyon Carr; Peter Benedikt (bola anglická spisovateľka historických, detektívných románov. Ocenená aj za svoje preklady českých klasikov. * 28.09.1913 Horsehay, Shropshire, Anglicko - 14.10.1995 Madeley, Shropshire, Anglicko); anglická literatúra - texty; Longauer, Ľubomír (slovenský maliar, grafik, vysokoškolský pedagóg, 2.6.1948 Banská Bystrica -)