Bocianie hniezdo : (Čapí hnízdo) - Kozák, Jan: 1921-1995 (Česká knižnica, 1981)
Z knihy, ktorej dej je lokalizovaný do Michalovského okresu, jasne cítiť autorov úprimný záujem o tento úrodný, ale hospodársky v tých časoch zaostalý kus zeme, o jeho drsných, no láskou k ťažko obrábanej pôde predchnutých ľudí.