Ostrov uklízeček : (Die Putzfraueinsel) - Moser, Milena: 1963- (Knižní klub, 1996)
Irma pracuje ako upratovačka potom, čo sa rozišla s partnerom a prerušila štúdia. Povolanie sa jej páči. Bez problémov získava finančné prostriedky a navyše spoznáva odvrátenú tvár života svojich chlebodarcov. Román švajčiarskej autorky s miernou nadsádzkou vypovedá o situácii osamelej mladej ženy, ktorá nestratila schopnosť súcitu v džungli medziľudských vzťahov.