Veľký spevník 2 najznámejších ľudových piesní a kolied: spev - keyboard - gitara - kapela - Dobrucký, Vladimír; Hlavajčík, Ján; Krause, Roman; Krause, Roman (Vydavateľstvo Matice slovenskej Martin, 2016)
V druhom diele Veľkého spevníka vám prinášame novú kolekciu 146 krásnych ľudových piesní ľ slovenských, moravských a českých ľ a 20 najznámejších vianočných kolied. Ľudová pieseň nás sprevádza celým životom a pri rôznych príležitostiach si každý rád zaspieva.
Z obsahu: Piesne: A ja som z Oravy debnár. Keď som išiel cez Bystricu. Od Poľany vietor veje. Povedzte mojej materi. Všetci ľudia povedajú. Žalo dievča, žalo trávu...
Koledy: Búvaj, Dieťa krásne. Čas radosti a veselosti. Poďme, bratia, do Betléma. Tichá noc...
Séria: Veľký spevník (diel 2 z vydaných 2).
Keywords: umenie hudby; ľudové piesne; piesne ľudové; piesne zľudovelé; koledy vianočné; Slovensko; vianočné koledy; folklór; noty a texty; Slovensko; regionálne zbierky; Podpoľanie - oblasť (Slovensko); Podpoľanie - oblasť (Slovensko)