Honba za myšlienkou : (Ochota za mysľju) - Levi, Vladimír Ľvovič: 1938- (Sputnik, 1976)
Knihy rozpráva o niektorých javoch súvisiacich s mozgom, s ktorými sa stretol autor-psychiater pri svojom povolaní. Hovorí o tajomstvách mozgu, pamäti, o procese myslenia, o hypnóze a telepatii, o joge, o vplyve chémie na naše zmysly, aj o halucináciách a "deťoch divočiny". Odhaľuje rúško tajomstva, ktoré zahaľuje ľudský mozog, a ozrejmuje pochody, ktoré sa v ňom odohrávajú a ovplyvňujú konanie človeka.