Šťastie. Kľúč k úspechu : (La Buena Suerte) - Rovira, Alex; Bes, Fernando Trias de (Ikar, 2005)
Šťastie. Kľúč k úspechu je rozmarná poviedka, ktorá nám dá vzácne ponaučenie: šťastie k nám nepríde len tak samo od seba - musíme mu vytvoriť podmienky, aby sme ho pritiahli. Jednoduchý a dojímavý príbeh priateľov z detstva Maxa a Jima sa začína v Central Parku v New Yorku, kde sa náhodou stretnú po päťdesiatich rokoch. Max prežil úspešný život, Jim, bohužiaľ, nie. Tajomstvo Maxovho úspechu spočíva v príbehu, ktorý mu kedysi dávno rozprával starý otec. Jeho príbeh pripomína Coelhovho Alchymistu a ukazuje, ako sa chopiť príležitosti a dosiahnuť v živote úspech. V prekvapujúcom závere sa poviedka vracia späť na začiatok a okrem podmanivého príbehu ponúka čitateľovi inšpiráciu i návod na získanie šťastia.