Zlaté pobrežie (The Gold Coast) - DeMille, Nelson: 1943- 1943-; Leško, Marek: 1983-; Oleňová, Helena; Holková, Jana (Bratislava Ikar, 2010)
Vitajte na bájnom Zlatom pobreží, na kúsku územia na severnom brehu Long Islandu, kde kedysi sídlila najväčšia koncentrácia peňazí a moci v Amerike. V mohutnej explózii sa tu zrážajú osudy dvoch mužov: Johna Suttera, právnika z Wall Street, ktorý sa zubami-nechtami drží upadajúceho aristokratického dedičstva, a Franka Bellarosu, šéfa mafie, ktorý ako novodobý barbarský náčelník uchváti kus apatického a nepripraveného Zlatého pobrežia. Mafiánsky don strháva do svojho násilného sveta Johna Suttera aj jeho kráľovsky krásnu manželku Susan. Príbeh Zlatého pobrežia, rozprávaný zo Suterrovho ironického, humorného pohľadu, je plný sexuálneho napätia a vášne. Zlaté pobrežie je slávny príbeh o priateľstve, zvádzaní, láske a zrade.
Keywords: romány autorské; realistické romány; právnické prostredie; mafia (beletria); romány o láske; próza; americká literatúra - texty; DeMille, Nelson Richard, tiež písal pod pseudonymami: Jack Cannon, Kurt Ladner, Ellen Kay a Brad Matthews (americký spisovateľ akčných dobrodružných a napínavých románov. * 23.08.1943 Jamaica, New York, USA -)