Rekordy Slovenska: Človek a spoločnosť: Geografická encyklopédia - Ondrejka, Kliment: 1959-; Čeman, Róbert; Čičaj, Viliam: 1949-; Šlachta, Mojmír; Badlík, Karol (Rekordy, 2000)
Kniha obsahuje textové, mapové a obrazové vyjadrenia rekordných, unikátnych a ojedinelých javov Slovenska, ktoré súvisia s krajinou a činnosťou človeka v nej. Nájdete tu množstvo údajov a tabuliek o obyvateľstve, sídlach, doprave, hospodárstve, kultúre a cestovnom ruchu na Slovensku. Kniha je určená pre každého, kto sa zaujíma o históriu a geografiu.