Trauma: Strhujúci thriller z lekárskeho prostredia : (Trauma) - McClure, Ken: 1942- (Columbus, 1996)
Když se tulák John McKirrop stane náhodným svědkem hrůzné události na opuštěném hřbitově, netuší, co bude následovat. Řádí snad mezi hroby zloději těl? John Main, otec chlapečka, jehož hrob byl oné noci otevřen, je o tom pevně přesvědčen. Mnohem podivnější se však dzá, že se všechny nitky sbíhají na elitním úrazovém oddělení kliniky. Do hry je vtažená mladá lékařka Sára, která má všechny důvody k obavám. Její nadřízený se chová přinejmenším podivně. Co je ve hře a komu stojí za to riskovat vraždu? Ani otec Lafferty, kněz, kterého Main požádá o pomoc, není v pátrání po mrtvolce úspěšný. Zdánlivě neřešitelný hlavolam však překvapivým tempem spěje k rozuzlení. Sára s otcem Laffertym nakonec přece jen učiní děsivé odhalení. O to hrůznější, že zosobněné zlo kráčí - jaká ironie - ruku v ruce s těmi nejvznešenějšími ideály.