Svet umenia: Od praveku po súčasnosť... - Dénesová, Monika; kolektív fotografov (Foni book Nesvady, 2017)
Prejdite sa s nami svetom umenia. Kniha ponúka prehľad najdôležitejších umeleckých smerov v dejinách ľudstva. Začíname pred pravekými jaskynnými maľbami a končíme pri moderných stavbách zo skla a z ocele. Nádherné farebné fotografie dokumentujú krásu umeleckých výtvorov ľudského ducha a rúk.
Použitá literatúra.
Keywords: spoločenské vedy; dejiny umenia; dejiny od praveku po súčasnosť; umenie praveké; praveké umenie; Egypt; Grécko - Hellas; Rím; románske umenie; umenie románske; gotika; renesancia; barok; klasicizmus; romantizmus; realizmus; impresionizmus; 19. stor; 20. stor; texty a fotografie; dejiny ľudstva; dejiny sveta; encyklopédie umenia