Záležitosť mužov : (Smoke Bellew; Smoke and Shorty) - London, Jack: 1876-1916 (Stopy, 1975)
Kniha vás zavedie na ďalekú Aljašku, kam Kit Bellew takisto ako mnohí iní odíde hľadať zlato. Z cintľavého intelektuála sa v zápase s drsnou severskou prírodou zmení v silného a húževnatého muža, ktorý uprostred večného snehu nájde to najväčšie bohatstvo. Nájde sám seba, pochopí zmysel života, hodnotu ozajstného priateľstva, veľkosť a hĺbku ľudského citu.