Záležitosť mužov (Smoke Bellew; Smoke and Shorty) - London, Jack: 1876-1916; Lesná, Marta: 1931-; Lebiš, Ján: 1931-1996; Račková, Elena: 1944- (Mladé letá Bratislava, 1975)
Kniha vás zavedie na ďalekú Aljašku, kam Kit Bellew takisto ako mnohí iní odíde hľadať zlato. Z cintľavého intelektuála sa v zápase s drsnou severskou prírodou zmení v silného a húževnatého muža, ktorý uprostred večného snehu nájde to najväčšie bohatstvo. Nájde sám seba, pochopí zmysel života, hodnotu ozajstného priateľstva, veľkosť a hĺbku ľudského citu.
Výslovnosť cudzích mien a názvov. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: London, Jack, vlastným menom John Griffith Chaney (bol americký spisovateľ. Po celý život bol samoukom, ktorý obdivoval Darwina a Nietzscheho. * 12.01.1876 San Francisko, USA - 22.11.1916 Glen Ellen, Kalifornia, USA); romány autorské; historické romány; dobrodružné romány; chlapčenské romány; próza; americká literatúra - texty; Aljaška; pre čitateľov od 11 rokov; Aljaška; Lebiš, Ján (slovenský grafik, ilustrátor a vysokoškolský pedagóg. * 01.06.1931 Moravský Krumlov, Česko - 09.10.1996 Bratislava, Slovensko)