Hnedý vlk : (Brown Wolf) - London, Jack: 1876-1916 (Príroda, 1987)
Poviedky z tematiky človek - zviera. Prevažne ide o poľovnícke poviedky. Výber obsahuje poviedky Volanie divočiny, Láska k životu, Hnedý Vlk a ďalšie... Poviedka Hnedý Vlk, podľa ktorej je nazvaná táto zbierka, predstavuje dojemný príbeh o psoch.