Volanie divočiny : (Call of the wild) - London, Jack: 1876-1916 (Pionierskymi stupňami, 1963)
Volanie divočiny je príbeh o závislosti človeka a zvieraťa, ktorí sú spätí so zákonmi prírody. Hlavní hrdinovia sú Rek - ťažný pes a jeho pán John Thorton. Záver je o zavraždení Johna Thortona a následnom Rekovom opustení ľudskej civilizácie, Rek sa v divočine stáva vodcom vlčej svorky. Príbeh Biely tesák je z prostredia Aljašky počas zlatej horúčky. Je to jeden z najlepších príbehov opisujúcich prírodu. Hlavným hrdinom je pes.