Železná päta : (The Iron Heel) - London, Jack: 1876-1916 (Edícia svetových klasikov, 1953)
Román Železná pata, který napsal Jack London, představuje klasické dílo americké utopické literatury, jímž se inspiroval George Orwell při psaní svého "1948".