Majster Alkohol čiže Pijanské zápisky : (John Barleycorn) - London, Jack: 1876-1916 (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1967)
Samotný názov knihy hovorí o téme, ktorou je naša spoločnosť presiaknutá skrz-naskrz. Formou monológu tu autor rozpráva príbeh človeka, ktorý padol na dno, na samé dno a to všetko len kvôli tomu, že si podal ruku s alkoholom. Samotný alkohol, vzťah ľudskej psychiky k nemu i závislosť na ňom, ho definuje ako Majster Alkohol, Majstrova duša. Totiž nie telo si žiada alkohol, nik sa nerodí s túžbou k alkoholu, nik nie je alkoholikom od detstva. Pozriete sa na svet očami človeka, ktorý si uvedomil zhubnosť Majstrovho pôsobenia na dušu mladého človeka, tobôž ak pri ňom nestojí nik, kto by ho od toho odradil...