Veľká kniha o koňoch : (The Ultimate Horse Book) - Edwards, Elwyn Hartley: 1927-2007 (Gemini , b.t. [vyd.], 1992)
Jedinečná encyklopédia uvádza vybrané zástupcov jednotlivých plemien, podáva ich základné znaky, pôvod, rozlíšenie chodov, správanie a komunikácia, vývoj žriebäťa, sfarbenie, celkovú stavbu a pojednáva o všetkých stránkach starostlivosti o kone. Obsahuje neoceniteľné údaje o závodnom jazdectvo, drezúre, westernovom jazdení, úlohe koní v póle ...