Jurov zázračný liek : (George's Marvellous Medicine) - Dahl, Roald: 1916-1990 1916-1990 (Enigma Publishing, 2015)
Jurova starká je ufrflaná zošúverená babizňa, ktorá má vo zvyku nielen jedávať odporné veci, ale sa aj odporne správa k svojmu vnukovi. Keď to už Juro s ňou nemôže vydržať, rozhodne sa, že tú jej mrzutosť navždy vylieči. Namieša jej veľmi zvláštnu medicínu, ktorá je rovnako odpudzujúca ako ona sama, a ktorá má ... šokujúci účinok!