Slovensko: Pamiatky a príroda - Bárta, Vladimír: 1939- (AB ART press, 1997)
Formátom menšia publikácia o najkrajších prírodných zákutiach Slovenska a najvýznamnej-ších kultúrno ľ historických pamiatkách našej republiky. Ocenená krajanmi v USA.