Veľký obrazový atlas zvierat : (Velký obrazový atlas zvíŕat) - Staněk, Václav Jan: 1907-1983 (Mladé letá, 1979)
Kto sa uspokojí s hlavnými životnými dátami a chce sa pokochať najmä pohľadom na zvieratá, ten si pri výbere tohto obrazového atlasu príde na svoje. Publikácia chce totiž upozorniť na niektoré z menej známych, a predsa pozoruhodných tvorov, chce poskytnúť radosť zo stretnutia so známymi. Usiluje sa doplniť skúsenosti a vedomosti čitateľa, pomôcť mu získať prehľad o rozmanitej a bohatej ríši zvierat na našej krásnej planéte. Prevažnú časť knihy tvoria čiernobiele fotografie.