Životodarný závoj zeme - Tölgyessy, Juraj: 1931-2014; Piatrik, Milan: 1943-; Lesný, Juraj (Malá moderná encyklopédia, 1983)
Kniha sa zaoberá problematikou atmosféry a všetkého čo s ňou súvisí a to od fyzikálnych charakteristík až po podrobný rozbor jej znečisťovania, spôsobeného najmä priemyslom, dopravou, energetikou i poľnohospodárstvom. Dozvieme sa aj o dôvtipných nových formách odstraňovania škodlivín, o modernizácii tradičných výrob, atď...