Riečni ľudia - Dunajovec, Jozef: 1933-2007 (Príroda, 1978)
Dunajovec je v tejto knihe nielen novinár, ale aj dokumentarista. A dokumentárnym zachytením mnohých profesií, života ľudí okolo Dunaja, či na Žitnom ostrove, je jeho kniha veľmi cenná. Uspokojí každého, kto sa chce niečo dozvedieť o živote a dobe rokov 50-tych a 60-tych. Okrem oslavného pátosu na človeka práce čitateľa celou knihou sprevádza ďalšia téma, a tou je vzťah človek - príroda - počnúc topoľmi v úvode a končiac vodným dielom Gabčíkovo-Nagymáros, o príprave ktorého autor píše, a ktoré označuje za "kamenný náhrdelník" Dunaja.