Do hlbín Zeme : (Vorstoss ins Innere der Erde) - Wille, Hermann Heinz: 1923-2002 (Sputnik, 1983)
Autor do úvodu knihy vybral citát E. Buchtanova: Vnútro Zeme sa nie nadarmo nazýva druhým vesmírom. Cesta do tejto hĺbky je cestou k úžasným zdrojom energie, k neobmedzenému výskytu úžitkových surovín a k objavom, ktoré pomôžu porozumieť minulosti a predvídať budúcnosť našej planéty.Ale ťažkosti tejto cesty sa taisto plným právom nazývajú kozmickými. V zmysle úvodu knihy je aj celý jej obsah o záhadách a odhalených a neodhalených tajomstvách zemského vnútra.