Vesmír, Zem, človek 3: Človek - Padberg, Wolfgang; kolektív autorov (Veda a technika mládeže, 1961)
Z obsahu posledného zväzku: Čo vieme o vzniku človeka, Zo starovekých dejín, Sedliak, mešťan a šľachtic, Posledná triedna spoločnosť, Socializmus a komunizmus.