Život Zeme : (Žizň Zemli) - Jakovlev, A.A (Mladé letá, 1964)
Pekne spracovaná kniha, ktorá čitateľom poskytne odpovede na otázky ako napríklad: ako vznikajú horniny, čo sú to sopky, ako sa vytvorili pohoria a vôbec čo sa všetko odohralo v priebehu miliónov rokov na našej Zemi. V knižke sa ďalej dozviete informácie o množstve živočíchoch, ktoré obývali v rôznych obdobiach moria, pevninu i vzduch. Navyše autor poradí "mladým milovníkom prírody, ako si môžu zhotoviť geologickú zbierku, ako môžu zistiť neklamné stopy života Zeme, ak osa môžu naučiť čítať kamenné stránky jej dejín".