Základy didaktiky geografie: Vysokoškolská učebnica pre prírodovedecké pedagogogické fakulty - Machyček, Jiří: 1924-1997; Kühnlová, Hana: 1941-; Papík, Matej: 1921- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1985)
Publikácia je zameraná na modernizáciu obsahu, foriem, organizácie, metód a prostriedkov vyučovania zemepisu.