Základy didaktiky geografie: Vysokoškolská učebnica pre prírodovedecké pedagogogické fakulty - Machyček, Jiří: 1924-1997; Kühnlová, Hana: 1941-; Papík, Matej: 1921-; Tarábková, Jozefína; Pavelka, Štefan: 1930-2013; Miniariková, Anna (Bratislava Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1985)
Publikácia je zameraná na modernizáciu obsahu, foriem, organizácie, metód a prostriedkov vyučovania zemepisu.
Literatúra. Zoznam tabuliek. Menný a vecný register. Schválilo MŠ SSR. ako vysokošk. učeb. Na ob. aut. Hana Fričová. 331 zázn. v slov., češ., nem., maď. a angl.
Keywords: prírodné vedy; pedagogika geografie; geografia; zemepis; didaktika zemepisu; životné prostredie; kartografia; meterológia; Zem (planéta); geografia regionálna; životné prostredie; vyučovanie zemepisu; učebnice vysokoškolské; Pavelka, Štefan (bol srbsko-slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, ktorý od r. 1947 žil na Slovensku. Graficky upravil a ilustroval približne 400 kníh. * 24.07.1930 Báčsky Petrovec, Vojvodina, Srbsko - 15.12.2013 Myjava, Slovensko)