Poznáváme zemskou atmosféru - Konečný, František (Maják, 1966)
Pomůcka je věnována hlavně mládeži, žákům středních všeobecně vzdělávacích a odborných škol. Obsahuje více látky, než jakou uvádějí učebnice. Probírá jednotlivé meteorologické prvky a jevy, popisuje používané přístroje aosvětluje i techniku měření, záznam a určení zjištěných hodnot.