Poznáváme zemskou atmosféru - Konečný, František; Ježek, Ladislav; Letošník, Vlastimil; Štěpka, Václav; Zoubek, Ladislav; Krejsa, Jiří; Holeňová, Olga (Státní pedagogické nakladatelství Praha, 1966)
Pomůcka je věnována hlavně mládeži, žákům středních všeobecně vzdělávacích a odborných škol. Obsahuje více látky, než jakou uvádějí učebnice. Probírá jednotlivé meteorologické prvky a jevy, popisuje používané přístroje aosvětluje i techniku měření, záznam a určení zjištěných hodnot.
Použitá a doplňková literatúra.
Keywords: prírodné vedy; metrológia; meteorológia; atmosféra; počasie; vzduch; búrky; geofyzika