Krajina tieňov : (Paese d'ombre) - Dessí, Giuseppe: 1909-1977 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1974)
Dramatické osudy krajanov, román zobrazuje smrteľný odpor Sardínčanov proti vykorisťovaniu zo strany bezohľadných podnikateľov...