Cibuľové pole : (The Onion Field) - Wambaugh, Joseph: 1937- (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1986)
Osnova Wambaughovho románu sa zakladá na pravdivej udalosti, ktorá svojho času rozvírila hladinu amerického života a poukázala na mnohé tienisté stránky vyplývajúce z tamojších spoločenských pomerov. Ide o príbeh štyroch mužov, spojených strašnou udalosťou na cibuľovom poli, dvoch policajtov hliadkujúcich po meste a dvoch drobných zločincov. Dej vrcholí únosom obidvoch policajtov a pokusom zabiť ich. Román má stručný a výstižný dialóg, striedajúci sa s vecným autorským monológom, čo robí z Cibuľového poľa vzrušujúce a podmanivé čítania.