Denník princeznej 5: Princezná v ružovom: Bonus: Projekt princezná : (The Princess Diaries 5: Princess in pink. Projekt princess) - Cabot, Meg: 1967- (Ikar, 2004)
Mia trávi jarné prázdniny s kladivom v ruke ľ spolu so spolužiakmi a učiteľmi zo školy pomáha postaviť dom chudobnej rodine. Samozrejme, nechýba tam ani Michael... Po prázdninách sa Mia stáva novou posilou študentských novín, zdá sa, že rozhodujúcu skúšku z matematiky zvládne a onedlho jej pribudne braček alebo sestrička. Miiným najtajnejším a najvrúcnejším želaním je stráviť večer s Michaelom na maturitnom bankete. Michaeel však nezdieľa jej nadšenie...