Nákaza 2: Upírska trilógia : (The fall) - Toro, Guillermo del: 1964-; Hogan, Chuck: 1969- (Ikar, 2011)
Druhý diel upírskej trilógie ľ pokračovanie úspešných Žihadiel ľ sleduje ponurý zostup človečenstva na samotné dno zúfalstva. Čitatelia sa v ňom okrem iného dozvedia, ako to v skutočnosti bolo s haváriou jadrového reaktora v Černobyli. Na planétu padá súmrak, nočné príšery obsadzujú Zem. New York a postupne aj zvyšok sveta podliehajú nákaze, ktorá mení ľudí na upírov. Žiaľ, len málokto vie, aká je skutočná príčina epidémie, a tak sa zdá, že Majster ľ zlovestný prastarý upír ľ čoskoro ovládne svet. Na čele vzdoru stojí čudná hŕstka odhodlaných ľ bývalý profesor, dvaja lekári epidemiológovia a potkaniar.