Nákaza 2: Upírska trilógia (The fall) - Toro, Guillermo del: 1964-; Hogan, Chuck: 1969-; Jedinák, Michal: 1975- (Bratislava Ikar, 2011)
Druhý diel upírskej trilógie ľ pokračovanie úspešných Žihadiel ľ sleduje ponurý zostup človečenstva na samotné dno zúfalstva. Čitatelia sa v ňom okrem iného dozvedia, ako to v skutočnosti bolo s haváriou jadrového reaktora v Černobyli. Na planétu padá súmrak, nočné príšery obsadzujú Zem. New York a postupne aj zvyšok sveta podliehajú nákaze, ktorá mení ľudí na upírov. Žiaľ, len málokto vie, aká je skutočná príčina epidémie, a tak sa zdá, že Majster ľ zlovestný prastarý upír ľ čoskoro ovládne svet. Na čele vzdoru stojí čudná hŕstka odhodlaných ľ bývalý profesor, dvaja lekári epidemiológovia a potkaniar.
Séria: Upírska trilógia (diel 2 z vydaných 3).
Keywords: romány autorské; fantazijné romány; upírske romány; sci-fi; kriminálne romány; thrillery; Toro, Guillermo del (mexický režisér, scenárista, producent a spisovateľ. Vo svojej kinematografickej kariére sa del Toro striedal medzi tmavými fantazijnými skladbami v španielskom jazyku, ako je gotický hororový film The Devil's Backbone (2001) a Pan's Labyrinth (2006) a ďalšie hlavné americké akčné filmy. * 09.10.1964 Guadalajara, Jalisco, Mexiko -); Hogan, Chuck (americký spisovateľ, scenárista a televízny producent. * 04.08.1969 Boston, Massachusetts, USA -); epidémie jadrové; sfilmované romány; próza; mexická literatúra - texty