Sibír : (Sibir) - Markov, Georgij Mokejevič: 1911-1991 (Členská knižnica Pravda, 1977)
Autor románu nás svojim dielom preniknutým hlbokou láskou k rodnému kraju presviedča, že Sibír nie je prekliatou krajinou, krutou a nemilosrdnou, ale že tu neznesiteľné podmienky človeku pripravil spoločenský poriadok cárskeho Ruska. S veľkou umeleckou presvedčivosťou hovorí o mravnom prerode Sibírčanov.