Fantastická 12/1: Výzva: Keď jeden hrdina nestačí (The Magnificent 12/1: The Call) - Grant, Michael: 1954-; Guliásová, Marija; Lalíková, Katarína (Fragment Bratislava, 2012)
Keď jeden hrdina nestačí! - Dvanásťročný Mack MacAvoy trpí priemernosťou. Vyzerá priemerne, priemerne sa učí a jeho priemerní rodičia si ho ledva všimnú. Naraz však Mackov život obráti naruby tritisíc rokov starý muž Grimluk, ktorý sa z ničoho nič objaví u nich v kúpeľni. Správa o existencii Fantastickej 12 Macka zaskočí. Čas však beží a zlé sily sa prebúdzajú. Je len na Mackovi, aby našiel ostatných jedenástich členov tímu, pretože iba Fantastická 12 môže poraziť zlú moc.
Séria: Fantastická 12 (diel 1 z vydaných 3). Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: príbehy autorské; príbehy americké; príbehy fantazijné; fantazijné príbehy; chlapčenské príbehy; príbehy chlapčenské; sci-fi pre deti; próza; americká literatúra - texty; Grant, Michael (americký spisovateľ pre dospievajúcu mládež. Napísal viac ako 150 kníh, hoci väčšina z nich je spoluautorkou jeho manželka. * 26.07.1954 Los Angeles, USA -); pre čitateľov od 11 rokov