Pomsta bohov 1. diel: Lov na človeka : (La vengeance des dieux: Chasse a l'homme) - Jacq, Christian: 1947- (Ikar, 2008)
Rok 528 pred naším letopočtom. Nič netušiaci mladík Kel raz ráno s hrôzou objaví telá zavraždených pisárov. Vystrašený sa dá na útek aj so zakódovaným papyrusom, ktorý mu pred smrťou zveril do rúk jeden z nich. Od tej chvíle ho všetci obviňujú - stal sa ideálnym vinníkom, no v pozadí sa odvíja tajné sprisahanie.